Masové kuličky s paprikovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Masové kuličky s paprikovou omáčkou Foto:
Masové kuličky s paprikovou omáčkou
Foto: Knorr

Masové kuličky v chuťově bohaté husté omáčce jsou skvělé jídlo, které ocení celá rodina. Servírujte je s brambory, těstovinami nebo rýží, v každém případě se po nich určitě jen zapráší.

Suroviny
mleté maso 400 g
Knorr Bohatý bujón na Guláš 1 kalíšek
rýže 100 g
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá zelená paprika 3 ks
malý rajčatový protlak 60-70 g
sladká smetana nebo Rama Cremefine 1 dl
olej nebo Rama Culinesse 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
sladká mletá paprika 1 lžička
Postup
1

Ochuťte mleté maso trochou soli a pepře, přidejte k němu syrovou rýži a dobře promíchejte. Poté ze směsi mokrýma rukama vytvořte 8 koulí.

2

Nakrájejte čerstvou papriku (z níž jste odstranili vnitřek) na větší kostky a na silném plameni ji pečte 2–3 minuty (v ideálním případě okraje papriky zhnědnou). Přidejte rajčatový protlak, trochu orestujte, nalijte půl litru studené vody a vařte.

3

Přidejte Knorr Bohatý bujón Na guláš, zamíchejte a vložte masové koule do vařící šťávy. Poté za mírného varu duste pod pokličkou masové koule 40–45 minut a občas je opatrně zamíchejte.

4

Připravte si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky (na malé pánvi na tuku orestujte mouku do světle hněda, odstavte, nechte zchladnout, přidejte mletou papriku, dobře zamíchejte, přidejte trochu studené vody a dobře promíchejte).

5

Vyndejte masové koule, šťávu zahustěte jíškou a papriku propasírujte přes síto, zbavíte ji slupky. Šťávu dochuťte 1 dl smetany, ochutnejte a dle chuti přidejte trochu cukru nebo medu. Vraťte masové koule zpět a prohřejte je ve šťávě. Podávejte libovolnou přílohou.

Prima tip: Místo vlastní jíšky můžete použít Knorr tmavou jíšku, v tom případě posypte mletou paprikou (která je jedna z ingrediencí pro jíšku).

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama