Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru Foto:
Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru
Foto: isifa.com

Polévka s masovými koulemi je tak vydatná, že vydá i za hlavní jídlo. Přitom stačí jen pár ingrediencí a vykouzlíte skvělý oběd či večeři.

Suroviny
cibule, oloupaná a nakrájená na plátky 1 ks
libové mleté hovězí maso 250 g
krájená rajčata z plechovky 250 g
malé vařené bílé fazole (nejvhodnější jsou italské cannellini), slité a propláchnuté 400 g
čerstvé pesto 4–6 lžiček
nakrájená kadeřavé kapusta (podle chuti) 60 g
Postup
1

Do hluboké pánve na smažení dejte lžičku olivového oleje, rozpalte ho a vložte cibuli. Smažte na mírném ohni asi 8 minut, aby změkla.

2

Mleté maso dobře okořeňte a nadělejte z něho 12 koulí. Zvyšte teplotu v pánvi, vložte do ní masové koule a smažte asi 5 minut, dokud nezhnědnou a neudělá se na povrchu krusta.

3

Pokud bude v pánvi příliš tuku, vyndejte koule i cibuli ven a osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pánev vytřete dosucha.

4

Do pánve dejte rajčata, přidejte jednu plechovku horké vody a uveďte do mírného varu. Vraťte fazole a masové koule zpět do pánve. Dobře okořeňte a nechte 10 minut pobublávat.

5

Pokud máte chuť, dejte navrch polévky kapustu a nechte ji nezakrytou ještě 5 minut pobublávat, aby se kapusta spařila. Rozdělte naběračkou masové koule s polévkou do misek a do každé před podáváním přidejte lžičku pesta.

Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru Foto: isifa.com

Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru. Foto: isifa.com

Vyzkoušejte i další recepty s masovými koulemi:

Recept

Špagety s pečenými masovými koulemi Foto:

Špagety s pečenými masovými koulemi

Špagety patří mezi nejoblíbenější jídla v Česku. I proto, že jdou připravovat na mnoho způsobů. Dnes vám ukážeme variantu s pečenými masovými koulemi v rajčatové omáčce,...

Recept

Marocký tagine s masovými koulemi Foto:

Marocký tagine s masovými koulemi

Tagine je tradiční hliněná zapékací mísa s poklicí kuželovitého tvaru, která je ideální na dušené pokrmy. Můžete ale použít i klasický kastrol s poklicí. Výsledek bude...

Videa

reklama

reklama

\n