Vše (10)|Drůbež (10)|Hovězí (10)|Jehněčí (10)|Králík (10)|Kuře (10)|Mleté (10)|Telecí (10)|Uzeniny (10)|Uzené (10)|Vepřové (10)|Zvěřina (10)
Poklady světové kuchyně: Quiche Lorraine  Foto:
Gurmánskou klasikou severovýchodní Francie je populární quiche Lorraine. Tento klasický koláč se už dočkal nespočtu variací, ten základní a jednoduchý quiche Lorraine je však bez nadsázky jídlem pro...
Bramborové curry s kuřetem Foto:
Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si navíc klidně rýži nebo kupte, případně upečte indický nán. Brambory přímo v curry vás ale celkem dobře zasytí. ;)
Rodinný oběd: Pečené kuře s nádivkou  Foto:
Není nic horšího než špatně ochucená a blátivá nádivka. Přestože fotky s upečeným kuřetem, které má břišní dutinu půvabně a k prasknutí nacpanou nádivkou, svádí k následování, to nejdůležitější z...
Kuře generála Tso Foto:
První oficiální záznamy receptu pochází až z 20.století, kdy v jedné americké restauraci začal toto jídlo připravovat kuchař tchajwanského původu. Jaké jsou tedy přesné kořeny tohoto jídla, není...
Vepřová krkovice na cibuli a pivu Foto:
S tímhle jídlem nebudete mít moc práce a je navíc možné, že většinu surovin najdete doma. Pivo můžete použít vlastně jakékoliv, které vám chutná a které potom budete k hotovému jídlu upíjet. ;)
Batáty plněné mletým masem Foto:
Z dnešního receptu se nám vážně sbíhají sliny! Kombinace vypečených brambor, voňavého mletého, zakysanky a krémového avokáda je naprosto božská. A jestli máte rádi koriandr, určitě s ním nešetřete! ;)
Zeleninová omáčka na paprice Foto:
Je to kuře na paprice, nebo ne? No tak trochu. Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá – jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k...
Alsaský hrnec - Baeckeoffe Foto:
Baeckeoffe (pekařova pec) − pokrm ze tří druhů marinovanych mas a brambor, které ženy přinášely svým mužům pekařům ráno v den velkého prádla. Směs se před podáváním nechávala tři hodiny dusit ve...
Mauři a křesťané – Moros y Cristianos Foto:
Azyl poskytli tomuto pokrmu, který přijel na lodích španělských dobyvatelů, po celém Karibiku. Spojují se v něm dvě klasické suroviny španělské kuchyně, tmavé fazole a bílá rýže, v lahodném souladu.
Kuřecí ptáčky s jarními bylinkami  Foto:
Závitky a roládky, po česku ptáčky, mají nevyčerpatelné množství variant. Tady je jedna svěží a odlehčená.
Videa

reklama

reklama