Máslové sušenky s vanilkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 40 ks
Máslové sušenky s vanilkou  Foto:
Máslové sušenky s vanilkou
Foto: All

Sladké pokušení v podobě sušenek, které voní máslem a pravou vanilkou. Právě takovou dobrotu si můžete doma připravit podle receptu českých cukrářek, které pečou pod značkou SweetDots. Nechte se inspirovat jejich uměním a ozdobte si sušenky podle nich. Fantazii se ovšem meze nekladou :)

Suroviny
Těsto:
máslo 200 g
vanilkový cukr (nebo 1 vanilkový lusk) 20 g
vejce 1 ks
Poleva:
bílky 2 ks
citronová šťáva 1 lžíce
Postup
1

Máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem na pomalé otáčky, jen dokud se nespojí. Nesmí se přešlehat, jinak by sušenky při pečení mohly ztratit svůj tvar.

2

Poté jemně zašlehejte vejce. Přidejte mouku a rukama vypracujte v lehké těsto. Rozdělte ho na 3 bochánky a zabalte jednotlivě do fólie. Chlaďte v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc). Pak každý bochánek postupně rozválejte na pomoučeném vále na tloušťku zhruba 0,5 cm a vykrájejte libovolné tvary pomocí formiček na cukroví. Dbejte na to, aby těsto nebylo tenčí, mohly by být příliš tvrdé. Sušenky vložte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 7–9 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.

3

Nechte vychladnout a po úplném zchladnutí je můžete libovolně ozdobit.

4

Poleva: Bílky s citronovou šťávou šlehejte elektrickým šlehačem pouze do spojení. Bílky se nesmí vyšlehat. Prosejte moučkový cukr a přidejte ho k bílkům. Šlehejte na nízkou rychlost do smísení a dohladka. Směs si udělejte ve dvojí konzistenci. Jednu řidší na základy sušenek a vyplňování prostor, a druhou hustší přidáním malého množství cukru na kontury a psaní. Pokud přidáte příliš mnoho cukru, přilijte pár kapek vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

5

Zdobení: Polevu si můžete libovolně obarvit potravinářskými barvami, naplnit do cukrářského sáčku se špičkou a tvořit. Základy si udělejte jako první, nechte zaschnout ideálně přes noc a pokračujte ve zdobení jemných kontur druhý den.

Prima tip: Skladované v uzavíratelné nádobě vydrží sušenky až 1 měsíc.

Máslové sušenky s vanilkou  Foto: Sweet Dots

Jak vznikla značka SweetDots? A co všechno nabízí? Přečtěte si v článku:

Článek

SweetDots  Foto: Sweet Dots

SweetDots se postarají o pohádkově sladkou tečku

Na počátku byla sušenka. A z ní se velmi brzy zrodil velký a vymazlený projekt – cukrárna SweetDots. Úspěšný start si sladké tečky vysloužily díky nabídce netradičních ...

Máslové sušenky s vanilkou  Foto: Sweet Dots

Foto: SweetDots, Alieska Photography, ve spolupráci s You & Me svatebním magazínem, Creative Weddings

SweetDots najdete na FACEBOOKU!

 

 

Videa

reklama

reklama