Máslové sušenky

Doba přípravy:
Máslové sušenky Foto:
Máslové sušenky
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Domácí sušenky plné másla, které krásně voní po vanilce. Výborné jsou s čajem, ale také jen tak se sklenicí mléka.

Suroviny
vanilkový lusk 1 ks
máslo 210 + 10 g
hořká čokoláda 100 g
Postup
1

Do mísy nasypejte mouku, přidejte změklé máslo, prosátý moučkový cukr a obsah vanikového lusku. Ze všeho vypracujte hladké těsto, to zabalte do potravinové fólie. Uložte ho přes noc do lednice.

2

Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vytvořte sušenky tak, že vytvarujete váleček a nakrájíte ho na plátky, nebo těsto rozválíte na placku a vykrájíte.

3

Sušenky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8–10 minut dozlatova.

4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s 10 g másla. Hotové sušenky v rozpuštěné čokoládě do poloviny namočte a nechte na mřížce vychladnout.

Máslové sušenky 2 Foto:

Máslové sušenky; foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama