Máslové kuře s miso pastou a česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Máslové kuře s miso pastou a česnekem  Foto:
Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Foto: Pinterest.com

Miso pasta se nehodí jen pro přípravu polévky, ale slouží i jako skvělé dochucovadlo. Ve spojení s máslem a upečeným česnekem vytvoří naprosto dokonalou omáčku.

Suroviny
kuřecí spodní stehna s kostí a kůží 8 ks
změklé máslo 4 lžíce
bílá miso pasta 1/2 hrnku
javorový sirup 3 lžíce
čerstvý zázvor, nastrouhaný 2cm kousek
česnek, neloupaný, ale lehce rozdrcený 8 stroužků
rýžový ocet 1 lžíce
čerstvě namletý černý pepř
jarní cibulka na ozdobu, nakrájená na tenká kolečka 2 ks
nasucho opražená sezamová semínka na ozdobu 2 lžičky
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ve velké míse důkladně promíchejte změklé máslo, miso pastu, javorový sirup, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor a černý pepř.

2

Kousky kuřete vložte do mísy a směs důkladně vmasírujte do masa ze všech stran. Prsty jemně nadzdvihněte kůži a pastu vetřete i pod kůži.

3

Kousky kuřete rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, přidejte stroužky česneku a dejte do trouby. Pečte 30–40 minut, čas od času polévejte kůži vypečenou šťávou, až zezlátne a bude křupavá.

4

Kuře nandejte na talíře. Odstraňte slupku ze stroužků a upečený česnek rozmačkejte se šťávou v pekáči. Hotový sosík podlejte pod kuře. Pokrm ozdobte nakrájenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky. Podávejte nejlépe s rýží.

Máslové kuře s miso pastou a česnekem  Foto:

Máslové kuře s miso pastou a česnekem  Foto: Máslové kuře s miso pastou a česnekem; foto: Pinterest.com

Videa

reklama

reklama