Máslové kokosky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 plechy
Máslové kokosky  Foto:
Máslové kokosky
Foto: Pradobroty.cz

Trošku jiné kokosky, než na jaké jsme zvyklí… Jsou sice z bílků, ale navíc je v nich i máslo a jsou hutnější. Pokud máte rádi svěží chutě, přidejte hned na začátku strouhanou kůru ze dvou citronů. A kokosky rozhodně nechte odležet alespoň dva dny, pak chutnají tak, jak mají.

Další recepty a tipy na báječné Vánoce podle českých foodblogerek najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
změklé máslo 100 g
strouhaný kokos 100 g
kypřicí prášek 1/2 sáčku
špetka soli
bílek 2 ks
strouhaný kokos na obalení asi 50 g
Postup
1

Změklé máslo utřete s polovinou cukru do pěny, zapracujte kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva se špetkou soli.

2

Z bílků se špetkou soli vyšlehejte polotuhý sníh, vmíchejte do něj zbylý cukr a šlehejte dotuha. Metla by ve sněhu měla stát a sníh tvořit vlnky či špičky. Pomocí stěrky ho zapracujte do kokosového základu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut do lednice.

3

Troubu rozehřejte na 150 °C. Z těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky, obalte je ve strouhaném kokosu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20–25 minut dozlatova, až kuličky zpevní. Nesmí zhnědnout, kokos by mohl zhořknout. Vyjměte, nechte zchladnout, uložte je do chladu a nechte alespoň 48 hodin rozležet.

Máslové kokosky  Foto: Máslové kokosky; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

 

Videa

reklama

reklama

\n