Marocká polévka s křupavou cizrnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Marocká polévka s křupavou cizrnou Foto:
Marocká polévka s křupavou cizrnou
Foto: isifa.com

Polévka s cizrnou je vydatná, lahodná a krásně vás prohřeje díky skořici a harrisa pastě.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
velká cibule, oloupaná a nahrubo nasekaná 1 ks
červená paprika, bez semínek a nahrubo nasekaná 2 ks
česnek, oloupaný a nasekaný 2 stroužky
mletý římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
mletá skočice 1/2 lžičky
harrisa pasta (chilli, česnek, koriandr, římský kmín, sůl, olivový olej) 2 lžíce
loupaná rajčata z plechovky 800 g
kůra a šťáva z 1/2 citronu
k servírování:
cizrna z plechovky, odkapaná a propláchnutá 400 g
čerstvé listy koriandru 1 hrst
plackový nebo pita chleba, rozpečený
Postup
1

Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, papriky a česnek a smažte asi 10 minut, dokud vše nezměkne. Potom přidejte harrisa pastu, vařte asi minutu, potom rajčata a 600 ml horké vody, kterou předtím vypláchnete prázdné plechovky. Přiveďte do varu, přikryjte pokličkou a nechte 15 minut pobublávat.

2

Tyčovým mixérem polévku trochu rozmixujte. Potom přidejte citronovou kůru a šťávu.

3

Rozehřejte trochu oleje na pánvi, vložte osušenou cizrnu a smažte ji několik minut, dokud nebude zlatá a křupavá. Potom ji vhoďte spolu s koriandrovými lístky do polévky.

4

Podávejte s rozpečeným plackovým nebo pita chlebem.

5

Tip: Když budete chtít polévku výživnější nebo hustší, přidejte 150 g uvařené basmati rýže.

Marocká polévka s křupavou cizrnou Foto: isifa.com

Marocká polévka s křupavou cizrnou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama