Marocká harira

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Marocká harira Foto:
Marocká harira
Foto: Michal Šajmir

Velmi chutná a výživná polévka původem z Maroka vás okouzlí nejen skvělou chutí, ale především vůní Orientu, Představujeme vám vegetariánskou verzi, ale pokud z polévky chcete vykouzlit ještě sytější pokrm, můžete přidat i maso.

Suroviny
sterilovaná cizrna bez nálevu 2 plechovky
dobrý zeleninový vývar 750 ml
mrkev nakrájená na kolečka 1 ks
cibule nakrájená na kostičky 1 ks
mletý římský kmín 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
Harissa 1 lžička
česnek, prolisovaný 2 stroužky
olivový olej 2 lžíce
sůl
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
sušené chilli na ozdobu
Postup
1

Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.

2

Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.

3

Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.

Marocká harira 2 Foto:

Marocká harira, foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama