Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky  Foto:
Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky
Foto: archiv Kikkoman

Základem skvělého steaku je především kvalitní maso. Kromě výtečné chuti samotného masa dodá hotovému pokrmu jedinečnou chuť dobrá marináda. Dejte si na ní záležet, pro výsledný zážitek je dost zásadní...

Suroviny
hovězí steaky po 225 g 4 ks
marináda Kikkoman Teriyaki 12 lžic
čerstvý nastrouhaný zázvor 2,5 g (cca 1,5–2 cm kořene)
hrubozrnná hořčice 1 vrchovatá lžíce
Příloha:
velké brambory 4 ks
olivový olej 3 lžíce
česneková sůl
šťavnatá rajčátka 4 ks
Postup
1

Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky, potřete je olivovým olejem a bohatě posypte česnekovou solí. Nechte pozvolna péct v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 35 až 40 minut, občas obraťte. 10 minut před koncem pečení bramborových hranolků vložte do trouby rozpůlená rajčata, která jste předtím ochutili česnekovou solí.

2

Zatímco se v troubě pečou brambory, připravte si steaky. Promíchejte marinádu Teriyaki se zázvorem a hořčicí a touto směsí maso potřete. Nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.

3

Marinované steaky vložte na rozpálený gril a grilujte z obou stran podle výšky roštu nebo nastavení grilu. Steaky sundejte z grilu, nechte odpočinout 2 minuty a podávejte s bramborovými hranolky a rajčaty.

4

PRIMA TIP: Vhodným masem pro tuto úpravu je hovězí svíčková.

Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky  Foto:

Marinovaný steak s hranolky a pečenými rajčátky, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama