Marinovaný pikantní losos

Doba přípravy:
Počet porcí: 6-8
Marinovaný pikantní losos Foto:
Marinovaný pikantní losos
Foto: isifa.com

Losos už v českých kuchyních zdomácněl a je na čase dát mu nový pikantní švih. V tomto receptu se snoubí šťavnaté rybí maso s výraznou chutí limetek, koriandru a chilli. Neodolatelné...

Suroviny
filety z lososa 1 kg
česnek 2 stroužky
čerstvý koriandr 1/2 svazku
šťáva ze 2 limetek
citronový olej 2 lžíce
sůl 1 špetka
koriandrové lístky na ozdobu
Postup
1

Rybí filety omyjte, osušte a nakrájejte na asi 3 cm kostky. Chilli papričku rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a omyjte. Oloupejte česnek, koriandr omyjte a do sucha vyklepte a odtrhejte stonky.

2

Chilli, česnek, koriandr na jemno nakrájejte a promíchejte s oběma oleji, solí a pepřem. Marinádou rybu přelijte a 1 hodinu nechte v lednici zatáhnout.

3

Na velké pánvi rybí kostky asi 5 minut opečte, pak ochuťte solí a pepřem, porce dejte na talíře, ozdobte zbylými koriandrovými lístky a podávejte.

Videa

reklama

reklama