Marinovaný bůček se zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Marinovaný bůček se zázvorem Foto:
Marinovaný bůček se zázvorem
Foto: Gurmet

Chuť sladce pikantní krusty skvěle ladí se šťavnatým, dlouho pečeným masem.

Suroviny
bůček i s kůží 1 kg
rozpůlené paličky česneku 5 ks
Marináda:
rozdrcené stroužky česneku 5 ks
asi 7 cm oloupaného a rozdrceného zázvoru
drcené chilli koření podle chuti
mořská sůl
Postup
1

Marinádu smíchejte a pak vymíchejte dohladka. Potřete jí maso a zakryté ho nechte marinovat nejméně dvě hodiny (nebo klidně také přes noc).

2

Pak ho obložte hlavičkami česneku a zvolna pečte zakryté 5 až 6 hodin v troubě předehřáté na 100 °C. Na posledních 20 minut maso odkryjte, aby se na něm utvořila lákavá zlatá kůrčička.

Marinovaný bůček se zázvorem Foto: Gurmet

Marinovaný bůček se zázvorem. Foto: Gurmet

 

Gurmet - březen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama