Marinované olivy s pomerančem

Doba přípravy:
Marinované olivy s pomerančem Foto:
Marinované olivy s pomerančem
Foto: All

Olivy jsou skvělá chuťovka na party nebo jen při domácím posezení u vína. Dejte jim větší šmrnc a naložte si je podle vlastní chuti. Nabízíme variantu s mátou a pomerančem – pro letní noci přímo ideální :)

Suroviny
zelené olivy v nálevu 250 g
čerstvá máta 125 ml
sezamová semínka 1 lžíce
drcený pepř 1 lžička
Postup
1

Pomeranče oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Sezamová semínka opražte nasucho v pánvi. V míse smíchejte olej, nasekanou mátu, sezam a pepř. Přidejte okapané olivy a kousky pomeranče.

2

Dobře promíchejte a dejte nejméně na 2 hodiny vychladit.

Olivová kuchařka

Olivová kuchařka, Foto: Snažíte se používat olivový olej, protože víte, že je zdravý, ale tápete, který je ten pravý? Chybí vám srozumitelné informace a dobré rady? Anebo prostě jen rádi experimentujete v kuchyni?

Olivy a olivové oleje nabízejí nepřeberné možnosti využití. V Olivové kuchařce najdete mnoho receptů, praktických informací, a především rady a tipy, jak jejich potenciálu co nejefektivněji využít. Recepty využívají kvalitních ingrediencí – např. kozí a ovčí sýr, bylinky, zeleninu. Důraz je kladen na to, aby suroviny byly dostupné na českém trhu. Recepty mají spočítanou energetickou hodnotu a obsah cholesterolu.

Kromě olivových receptů najdete i užitečné informace o tom, jak se dá používáním olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním i kosmetickým potížím či jak jej využít v domácnosti.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a seženete jí v knihkupectvích za 249 Kč.

Videa

reklama

reklama