Marinovaná feta

Doba přípravy:
Marinovaná feta Foto:
Marinovaná feta
Foto: archiv Billa

Výbornou chuťovku k vínu nebo pivu si jednoduše připravíte doma během chvilky. Marinovaný sýr je i skvělou přísadou do zeleninových salátů.

Suroviny
feta nebo balkánský sýr 400 g
zelené a černé olivy 100 g
česnek 4 stroužky
hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
šťáva z jedné limetky
sůl
Postup
1

Sýr nakrájejte na kostičky. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravte marinádu, do které naložte sýr a nechte dva dny v chladu odležet. Marinovaný sýr podávejte posypaný olivami. Chutná výborně s domácím pečivem.

2

Prima tip: Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.

Videa

reklama

reklama