Mandlovo-čokoládový chlebíček

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 chlebíček
Mandlovo-čokoládový chlebíček  Foto:
Mandlovo-čokoládový chlebíček
Foto: Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Ve své nové kuchařce se Hanka Zemanová podělila o recept na výborný čokoládový chlebíček s mandlemi. Sympatická propagátorka bio stravy radí používat pokud možno suroviny v bio kvalitě, je to znát nejen na chuti, ale především na výživových vlastnostech pokrmů.

Suroviny
změklé máslo 150 g
obilný sirup (např. rýžový nebo pšeničný) 150 g
špaldová mouka (např. chlebová Bioharmonie nebo směs půl hladké a půl celozrnné jemně mleté) 200 g
mandle, jemně mleté nebo strouhané 100 g
mletá pravá vanilka 1/2 lžičky
kypřicí prášek bez fosfátů 4 lžičky
čokoládové pecičky 50 g
vejce (bio nebo domácí) 3 ks
sušené brusinky 25 g
rozinky 25 g
špetka soli
Postup
1

Nejjednodušší je dát změklé máslo, sirup a vejce do robotu a nechat šlehat, po chvíli přidat vše ostatní a ve šlehání pokračovat.

2

Sušené ovoce dávejte až nakonec, aby mouka nezůstala v záhybech sušených brusinek.

3

Do máslem vymazané a špaldovou krupicí vysypané formy dejte těsto a pečte necelou hodinu na 160 °C.

PRIMA TIP: Těsto můžete upéct i na plechu jako nízký koláč nebo o Velikonocích ve formě beránka.

Mandlovo-čokoládový chlebíček  Foto: Mandlovo-čokoládový chlebíček; foto: Nová biokuchařka Hanky Zemanové

NOVÁ BIOKUCHAŘKA HANKY ZEMANOVÉ

Nová biokuchařka Hanky Zemanové Foto:

První vydání Biokuchařky v roce 2005 působilo jako zjevení. Hanka Zemanová v ní používala spoustu zeleniny a relativně neznámých surovin, představovala biopokrmy a převážně bezmasá jídla. Poté napsala další velmi úspěšnou knihu Bioabecedář Hanky Zemanové, ve kterém filozofii bio vysvětlila pěkně zeširoka i do hloubky.

Po deseti letech přichází na trh s novou Biokuchařkou, kterou kompletně přepracovala. Obsahuje aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech i ekologickém zemědělství. Přináší inspiraci na zdravý život pro každý den. Prozradí vám, kam se za tu dobu ve výživě sama posunula a co doma ráda vaří. S pomocí odborníků hodnotí objektivně nové trendy ve výživě (např. raw, bezlepkovou stravu, superpotraviny apod.) a poradí, jak se v nich vyznat a jak si udělat vlastní názor. Nezapomíná ani na zajímavé ekofarmáře a významné ekologické projekty. A protože dává přednost vegetariánským pokrmům, k tvorbě masových receptů přizvala vynikajícího šéfkuchaře Davida Šaška, člena Aliance výživových poradců.

Výsledkem je krásná kniha s 80 novými recepty a působivými fotografiemi.

Vydává Smart Press, www.smartpress.cz

Videa

reklama

reklama