Mandlové máslo

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice
Mandlové máslo Foto:
Mandlové máslo
Foto: All

Člověk by si myslel, že na přípravu mandlového másla bude potřeba i další ingredience, ne jen samotné mandle. Opak je pravdou: stačí mixovat dostatečně dlouho a máslo je na světě! :)

Suroviny
orestované / pražené / nepražené mandle (záleží na vás) 2–3 hrnky
Postup
1

Mandle vložte do mixéru. Zajistěte víko a mixujte 5 minut: jakmile se mandle rozmixují na malé kousky, vše seškrábněte z okrajů.

2

Pokračujte v mixování dalších cca 5 minut. Poté by mělo konzistencí připomínat hrubé máslo, které ještě není dostatečně mokré.

3

Zase seškrábněte ze stran a mixujte 3–5 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistance (pokud chcete, aby máslo bylo krémovější, mixujte déle).

4

Máslo přendejte do zavařovací sklenice a uchovávejte v lednici nebo ve spíži. Vydrží cca 2–3 měsíce.

Mandlové máslo 2 Foto: Mandlové máslo; foto: gimmedelicious.com

Videa

reklama

reklama