Mandarinkové crêpes Suzette

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Mandarinkové crêpes Suzette Foto:
Mandarinkové crêpes Suzette
Foto: archiv Gurmet

I obyčejné palačinky mohou být součástí luxusního menu. Klasické crêpes Suzette se připravují s pomerančem, protentokrát ale zkuste jemnější variaci s mandarinkami.

Suroviny
vejce 1 ks
mléko 200 ml
rozpuštěné máslo + máslo na smažení palačinek 2 lžíce
sůl 1 špetka
Náplň:
med 2 lžíce
mandarinky 4 ks
citron 1/2 ks
máslo 1 lžíce
pomerančový likér (např. likér Cointreau) 2 lžíce
Postup
1

Mouku nasypte do mísy a přidejte špetku soli. Mléko nalijte do misky nebo hrnku, vyklepněte do něj vejce a prošlehejte. Mléko postupně přilévejte k mouce a vše vyšlehejte na hladké těstíčko. Vmíchejte máslo a těsto nechte 15 minut odležet.

2

Na pánvi rozpusťte máslo a nalijte do něj malou naběračku těsta. Těsto nakláněním pánve rozprostřete po celé pánvi. Palačinku pečte asi 2 minuty po jedné straně a poté ji opatrně obraťte. Po druhé straně ji smažte asi minutu a pak hotovou palačinku přesuňte na talíř. Stejně usmažte i ostatní palačinky. Z uvedeného množství by měly být asi čtyři.

3

NÁPLŇ: Do rozehřáté pánve nalijte med. Míchejte ho na středním plameni a po 3 minutách k němu přidejte oloupané a na malé kousky nakrájené mandarinky, šťávu z půlky citronu a máslo. Sundejte z ohně a promíchejte, dokud se vše nespojí.

4

Na závěr vmíchejte likér.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama