Maminčina sekaná na pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Maminčina sekaná na pivu  Foto:
Maminčina sekaná na pivu
Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tereza z blogu Tasty Talkings se s námi podělila o recept na výtečnou sekanou své maminky. Šťavnaté maso ovoněné čerstvými bylinkami a obalené ve slanině získá další chuťový rozměr díky podlití pivem.

Suroviny
mleté maso (směs vepřového a hovězího) 1 kg
česnek 2 stroužky
vejce 2 ks
cibule 1 ks
anglická slanina 8–9 plátků
sůl 1 lžička
čerstvé bylinky dle chuti
strouhanka 6–7 hrstí
pivo 2 dl
Postup
1

Po dně velké mísy rozprostřete maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Dále přihoďte jedno celé vejce a jeden žloutek: zbylý bílek nevyhazujte, ještě ho budete potřebovat!

2

Přidejte na kousky nakrájený jeden plátek slaniny, sůl a vše jen trošičku promíchejte. Teď jsou na řadě pokrájené čerstvé bylinky; pokud nemáte, můžete samozřejmě zvolit i sušené.

3

Dále přidejte strouhanku, po hrstech, ať masovou směs rovnoměrně zasypete. Maso ještě nemíchejte a nechte ho odpočinout, mezitím si připravte pekáč a rozpalte troubu na 170 °C.

4

Směs promačkejte mezi prsty, dostatečně, aby se všechny ingredience promíchaly. Postupně začněte s hnětením a vytvořte celistvou šišku.

5

Do pekáče rozložte plátky slaniny (vždy trochu přes sebe a přes okraj nádoby) a vložte na ně šišku sekané. Nezapomeňte ji před zabalením potřít bílkem, který jste si dali stranou: díky tomu bude maso držet pohromadě.

6

A konečně je tu poslední krok: sekanou zabalte do slaniny, podlijte troškou vody a dejte do trouby péct na 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem podlijte sekanou pivem, dodá jí šmrnc!

Maminčina sekaná na pivu  Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Maminčina sekaná na pivu                                                      Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tasty Talkings

Vítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Videa

reklama

reklama