Mama ghanouj

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Mama ghanouj Foto:
Mama ghanouj
Foto: S vášní pro jídlo

Právě teď je správné období, kdy jsou k dostání mladé cuketky. Pěkně čerstvé, křupavé, lahodné. Právě takové jsou ideální do tohoto libanonského receptu, který se podává jako předkrm nebo pomazánka, kterou teď můžete podávat jako svělý doplněk při letním grilování.

Suroviny
střední cukety 4 ks
olivový olej 2 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
čerstvý koriandr 1 svazek
česnek 1 stroužek
tahini 2 lžíce
sůl
Na dokončení:
uzená paprika
Postup
1

Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky. Ty pokapejte olejem z obou stran a na grilu je opečte dozlatova. Grilované cukety dejte stranou vychladnout.

2

Vychladlé cukety nasekejte nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendejte je do mísy. K nim přidejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše spolu promíchejte a dosolte.

3

Hotovou mama ghanouj na misce zakápněte olivovým olejem a posypejte uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.

Mama ghanouj Foto:

Mama ghanouj, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Známější je pomazánka z lilku s názvem baba ganoush. A na tu pro vás máme recept:

Recept

Baba Ganoush Foto:

Baba Ganoush

Znáte Baba Ganoush, orientální dip z pečených lilků? Pak pro vás toto bude jen lehká modifikace směrem trochu více na východ.
Videa

reklama

reklama