Malinový sorbet s růžemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Malinový sorbet s růžemi Foto:
Malinový sorbet s růžemi
Foto: isifa.com

Připravte si doma tento lahodný dezert. V mrazáku vám vydrží dlouho, a než přijde návštěva, stačí jen připravit růžové lístky na ozdobu.

Suroviny
maliny 350–500 g
Na ozdobení:
pár růžových lístků
trochu krupicového cukru
Postup
1

Do kastrolu nalijte 300 ml vody a nasypte cukr. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Potom zvyšte teplotu, přiveďte směs do varu a prudce vařte 3–4 minuty, abyste získali lehký sirup. Odstavte z plotny a nechte úplně vystydnout.

2

Maliny rozmačkejte, propasírujte přes síto a odstraňte jadérka. Malinovou kaši vmíchejte do vychladlého sirupu. Směs nalijte do vhodné nádoby, dejte do mrazáku a pravidelně šlehejte, aby sorbet měl hladkou texturu. Nebo směs dejte do zmrzlinového strojku a nechte ho pracovat, dokud nezmrzne.

3

Kandování růžových lístků na ozdobu: Několik hodin před podáváním lehce našlehejte vidličkou vaječný bílek. Do bílku namočte každý růžový lístek a obalte v cukru. Rozložte lístky na ubrousek nebo pečicí papír a nechte schnout až do servírování. Sorbet vydrží v mrazáku i měsíc, ale růžové lístky vydrží jenom den, takže je musíte připravit ten samý den, kdy chcete sorbet podávat.

4

Prima tip: Nepoužívejte růže, které byly chemicky ošetřeny!

Videa

reklama

reklama