Malinovo-rybízový sorbet s mátou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Malinovo-rybízový sorbet  Foto:
Malinovo-rybízový sorbet
Foto: All

Když se keře na zahrádkách začnou obalovat sladkými plody, přichází ten pravý čas na výborný domácí sorbet. Znamená to totiž, že léto je v plném proudu :)

Suroviny
maliny 300 g
červený rybíz 150 g
bílky 2 ks
přírodní cukr krupice 100 g
čerstvá máta 6 lístků
Postup
1

Maliny s rybízem rozmixujte na kaši. Dejte ji do nerezové misky a vložte do mrazáku asi na 2 hodiny.

2

Pak vyšlehejte bílky s cukrem dotuha. Mátu usekejte nadrobno. Vyndejte z mrazáku částečně ztuhlou ovocnou kaši a vmíchejte do ní vyšlehaný sníh a mátu. Dejte znovu zmrazit.

3

Prima tip: Zajímavou chuť sorbetu dodá kombinace s černým rybízem nebo jostou. Mátu pak můžete v receptu nahradit i citronovou meduňkou.

Jezte česky, Foto: JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama