Malinové pusinky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Malinové pusinky  Foto:
Malinové pusinky
Foto: All

Působivý recept oslní vůní a sytou chutí čerstvých malin, kterou zastřeší sněhová čepička. Základ z toastového chleba a tvarohové náplně působí jako piedestal pro tuto lahůdku.

Suroviny
toastový chléb 4 plátky
rozpuštěné máslo 2 lžíce
měkký tvaroh 250 g
vejce 2 ks
vinný ocet 1/2 lžičky
kukuřičný škrob 1/2 lžičky
maliny 250 g
malinový likér 2 lžíce
Postup
1

Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem.

2

Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct.

3

Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob.

4

Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou.

Malinové pusinky , Foto:

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli, Foto: Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

 

Videa

reklama

reklama