Malinové makronky

Doba přípravy:
Malinové makronky Foto:
Malinové makronky
Foto: Pěkně vypečený blog

Připravte si doma tyto skvělé makronky s božskou náplní z mascarpone!

Lyofilizace je proces, při kterém se ovoce suší mrazem – takto upravené maliny (i další ovoce) můžete pořídit například na stránkách firmy Mixit, Rohlík a v dalších e-shopech. Maliny důkladně rozmixujte a prosejte přes sítko, abyste získali opravdu jemný prášek.

Suroviny
mleté mandle 3/4 hrnku
krupicový cukr 1/4 hrnku + 3 lžičky
bílky 90 g
prášek z lyofilizovaných malin 2 lžičky
Krém:
smetana ke šlehání (31%) 50 ml
zarovnaná lžíce cukru moučka
Postup
1

Pokud budete péct makronky odpoledne, nachystejte si bílky ráno. Nechte je stát na kuchyňské lince v míse pod papírovou utěrkou do doby, než na ně přijde řada.

2

Mleté mandle a moučkový cukr nasypejte do mixéru a zpracovávejte 15 sekund, poté směs ještě prosejte. Nachystejte si dva plechy, které vyložte silikonovými podložkami. Pokud je nevlastníte, můžete si předkreslit kolečka na pečicí papír.

3

Bílky ušlehejte do nepříliš pevného sněhu a postupně do něj zašlehávejte krupicový cukr tak, aby vznikla pevná lesklá hmota. Pomocí stěrky zapracujte po třetinách mandle smíchané s moučkovým cukrem a práškem z lyofilizovaných malin. Hmota musí být po zamíchání suchých přísad lesklá a hustá, ze stěrky by měla „stékat jako stuha“.

4

Hmotu dejte do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihněte špičku o průměru 0,5 cm a na silikonové podložky tvořte kolečka. Poté oběma plechy několikrát silně bouchněte o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek.

5

Nechte odpočívat a zaschnout minimálně 30 minut při pokojové teplotě. Mezitím rozehřejte horkovzdušnou troubu na 135 °C. Jakmile jsou makronky na povrchu suché, pečte je 18 minut. Po vytažení z trouby nechte makronky lehce vychladnout na plechu, poté je sloupněte a přeneste na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout. Poté skladujte ve vzduchotěsné krabičce. V lednici vydrží nenaplněné skořápky týden, v mrazáku pak i 3 měsíce.

6

Mascarpone lehce vyšlehejte s cukrem. Smetanu také vyšlehejte a poté ji jemně vmíchejte do připraveného mascarpone. Pomocí cukrářského sáčku nanášejte na skořápky a spojujte.

Malinové makronky 2 Foto: Malinové makronky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama