Malinová charlotte

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Malinová charlotte Foto:
Malinová charlotte
Foto: Vlado Kníž

Malinový dezert v zimě? Není problém, stačí použít ty mražené a za chvíli máte skvělý dezert na stole. A šéf Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jak použít při přípravě dezertu toastový chleba.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
mražené maliny
čerstvé lesní ovoce
toastový chléb
smetana 1 lžíce
hnědý cukr 3 lžíce
želatina 2 plátky
citronová šťáva
Postup
1

Mražené maliny vložte do hrnce, zasypte cukrem, přidejte citronovou šťávu a nechte rozehřát.

2

Pak směs propasírujte. Misku vyložte potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponořte do malinové směsi a vložte do misky.

3

Mascarpone promíchejte se smetanou, pak přilijte trochu malinové šťávy, přisypte moučkový cukr a vyšlehejte. Do směsi přidejte čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojte dohromady.

4

Pak směs přendejte do misky na namočené toastové chleby a vytvořte ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjte fólií a nechte hodinu ztuhnout v lednici.

5

Vyjměte z fólie, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou máty.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama