Makarony amatriciana

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Makarony amatriciana Foto:
Makarony amatriciana
Foto: www.panzani.cz

Máme pro vás recept na známou italskou omáčku na těstoviny, která pochází z města Amatrice.

Suroviny
makarony 400 g
guanciale (podobné slanině) 300 g
loupaná rajčata v plechovce 400 g
bílé víno 200 ml
olivový olej 2 lžíce
ovčí sýr pecorino 150 g
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi na oleji orestujte na nudličky nakrájenou slaninu, zalijte bílým vínem, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem a vše poduste.

3

Do hotové omáčky vmíchejte těstoviny spolu s půlkou nastrouhaného sýra. Ten omáčku krásně zjemní a zatáhne. Zbytek nastrouhaného sýra si nechte na ozdobu při servírování.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Pokud se vám nepodaří koupit guanciale, zkuste co nejlepší pancettu, na tom totiž tenhle tradiční recept stojí. Ale bude fungovat jen s pořádnými těstovinami z tvrdozrnné pšenice, ty jsou prostě základ.

Panzani - pouták Foto:

Videa

reklama

reklama