Maďarský paprikáš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Maďarský paprikáš  Foto:
Maďarský paprikáš
Foto: Michal Šajmir

V české kuchyni máme podobný recept – slepici na paprice. Ovšem ta maďarská verze skrývá mnohem větší porci temperamentu. Chuťový koncert rozehraje kombinace dvou paprik, sladkost dodá rajče a nakyslost smetana.

Suroviny
kuře rozdělené na díly 1 kg
sádlo 2 lžíce
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
mletá sladká paprika 1 lžíce
mletá pálivá paprika 1/2 lžíce
vývar 3 dl
hladká mouka 2 lžíce
rajče 1 větší
sůl
Postup
1

Omyté a osušené díly kuřete pořádně osolte. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a kuře na něm osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i utřený česnek.

2

Hrnec sundejte z ohně, vmíchejte obě papriky a rychle přilijte vývar, aby paprika nezhořkla. Přiveďte k varu a nechte chvilku provařit. Vraťte do hrnce díly kuřete a pozvolna duste asi 30 minut. Když poté do masa píchnete nožem, maso by se mělo pomalu oddělovat od kosti.

3

Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce. Do omáčky vlijte směs smetany a mouky, kterou předem důkladně promíchejte. Povařte omáčku 8 minut a přidejte nadrobno nakrájené rajče. Vložte kuře do omáčky a ještě společně provařte 7–10 minut.

4

Podávejte nejlépe s domácími haluškami. Můžete ale použít i těstoviny nebo rýži.

Maďarský paprikáš  Foto: Michal Šajmir

Maďarský paprikáš. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama