Maďarské lečo

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Maďarské lečo Foto:
Maďarské lečo
Foto: S vášní pro jídlo

Jednoduchý, ale skvělý recept. Kvalitní suroviny jsou samozřejmě základ! :)

Suroviny
větší cibule 1 ks
máslo (nebo sádlo) 50 g
maďarská klobása, ideálně mangalica
sušená maďarská sladká paprika 2 lžičky
bílé papriky 600 g
rajčata 3 ks
sůl, chilli
Postup
1

Na pánvi rozpusťte máslo, nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a rovnou přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, aby se také opekla.

2

Ke klobáse přisypejte sladkou papriku, kterou nechte jen rychle zpěnit, aby se nespálila a nezhořkla.

3

Do pánve přidejte na kostičky nakrájené bílé papriky a rajčata, vše promíchejte a nechte pod pokličkou dusit asi 15 minut, aby se rajčata rozvařila a papriky byly ještě lehce křupavé.

4

Lečo nakonec jen dosolte a přidejte trochu chilli, které dodá lehkou pálivost.

5

Podávejte s chlebem, ale skvělé je i s bramborami.

Maďarské lečo 2 Foto: Maďarské lečo; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama