Mac and cheese s jogurtem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Mac and cheese s jogurtem Foto:
Mac and cheese s jogurtem
Foto: All

Známý recept na mac and cheese určitě zná řada z vás. Tentokrát ho můžete vyzkoušet trochu jinak: přidejte jogurt, který pokrm lehce zjemní, a špenát.

Suroviny
makarony nebo kolínka cca 2 hrnky
sýr, nastrouhaný (např. čedar) cca 2 hrnky
bílý řecký jogurt 1/2 hrnku
čerstvý špenát 2 hrnky
sůl, pepř
mletý sušený česnek 1/4 lžičky
mletá sušená cibule 1/4 lžičky
Postup
1

Uvařte těstoviny al dente – podle návodu na obalu.

2

Do cedníku vložte špenát a až budou těstoviny hotové, slijte je (1/2 hrnku vody z těstovin si schovejte) právě přes špenát. Ten se spaří a nebudete muset používat další vodu.

3

Těstoviny se špenátem vraťte zpátky do hrnce.

4

Cca 1/4 schované vody vlijte k těstovinám a vmíchejte nastrouhaný sýr: měl by se úplně rozpustit.

5

Dále vmíchejte řecký jogurt, sušený česnek a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a rozmíchejte do požadované krémové konzistence. Pokud je potřeba, těstoviny nařeďte zbylou vodou. Ihned servírujte.

Mac and cheese s jogurtem 2 Foto: Mac and cheese s jogurtem; foto: cookingalamel.com

Videa

reklama

reklama