Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou  Foto:
Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou
Foto: archiv Lučina

Velikonoční klasika, při které zpracujete vykoledovaná vajíčka. Salátová okurka dodá této pomazánce svěžest a křupavost, pokud chcete intenzivní chuť, použijte sladkokyselé nakládačky.

Suroviny
Lučina 100 g 2 ks
salátová okurka, podélně rozkrojená a zbavená semínek 1/3 ks
slunečnicová semínka 1 hrst
natvrdo uvařená vejce 2 ks
sůl a čerstvě mletý pepř
petrželka
Postup
1

Z oloupaných uvařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout.

2

Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

3

Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.

Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou  Foto: Lučinová pomazánka s vajíčky a okurkou, foto: archiv Lučina


Videa

reklama

reklama