Lososový tataráček s mangem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Lososový tataráček s mangem  Foto:
Lososový tataráček s mangem
Foto: S vášní pro jídlo

Pokud se dostanete k čerstvému lososovi, byl by hřích ho nezpracovat v jeho nejpřirozenější podobě, v níž taky nejlépe vynikne jeho čerstvost a chuť. Klasický tatarák z lososa zkuste ozvláštnit přidáním zralého manga. Je to překvapivá, ale velmi lahodná kombinace.

Suroviny
čerstvý losos bez kůže 120 g
dužina ze 1/4 zralého manga
dijonská hořčice 1 lžička
kapary 1 lžička
jarní cibulka, nakrájená najemno 1 lžička
sůl
Postup
1

Lososa spolu s mangem nakrájejte na menší kousky.

2

V misce je promíchejte s citronovou šťávou, hořčicí, nasekanými kapary a jarní cibulkou a nechte minimálně čtvrt hodiny odležet, aby se chutě propojily.

3

Před podáváním tataráček ochutnejte a podle chuti dosolte. Podávejte ho s žitno-pšeničným otoustovaným chlebem.

Lososový tataráček s mangem  Foto:

Lososový tataráček s mangem, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama