Lososový burger s koriandrovo-limetkovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lososový burger  Foto:
Lososový burger
Foto: archiv Fénix

Není nad dobrý burger... Pokud si na této dobrotě pochutnáváte často, možná oceníte změnu. Místo vyzrálého hovězího vyzkoušejte lososa. Maso má výraznou chuť a se svěží omáčkou s limetkou a koriandrem vytvoří neodolatelný chuťový tandem.

Suroviny
filet z lososa (bez kůže, nakrájený nadrobno nebo namletý) 500 g
červená cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
chipotle papričky 2–3 ks
čerstvý koriandr 1 hrnek
limetková šťáva
vejce 2 ks
strouhanka 1 hrnek
zralé avokádo
ciabatta
sůl
čerstvě namletý pepř
zelený salát
Omáčka:
majonéza 1 lžíce
limetková šťáva
čerstvý koriandr
sůl
Postup
1

Lososa odložte na pár minut do nádoby s limetkovou šťávou a mezitím si připravte směs ze strouhanky, vajíček, špetky soli a pepře a nadrobno nasekaného koriandru, česneku a chipotle papriček.

2

Kousky lososa poté promíchejte v připravené směsi, vytvořte 4 placičky a smažte do zkřehnutí na rozpáleném olivovém oleji. Hotovou rybu dejte oschnout od přebytečného tuku na papírovou utěrku a mezitím si rozkrojte ciabattu, na kterou do salátového lůžka lososa položte.

3

Na lososa pak naložte kroužky cibule a plátky avokáda. Přelijte omáčkou, kterou jste si připravili smícháním ingrediencí, přiložte horní polovinu ciabatty a můžete podávat.

Lososový burger  Foto: archiv Fénix

Lososový burger. Foto: archiv Fénix

Pšeničné pivo Fénix v sobě originálně snoubí chuť Belgie s vůní thajského koriandru a brazilských pomerančů. Jedná se o vyladěnou kombinaci, která je celosvětové oblíbená i při přípravě pokrmů. K našemu receptu se skvěle hodí vychlazený Fénix se srpkem pomeranče na okraji sklenice.

 

Videa

reklama

reklama