Lososové rillettes

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Lososové rillettes Foto:
Lososové rillettes
Foto: isifa.com

Rillettes byla původně připravována z vepřového masa. Rillettes můžeme ale připravit i z jiného masa a klidně i ryb. Lososové rillettes by se zjednodušeně dalo nazvat rybí pomazánkou.

Suroviny
změklé neslané máslo 100 g
crème fraîche 4 lžíce
majonéza 4 lžíce
jemně nastrouhaná kůra + šťáva z 1 citronu
uzený losos bez kůže 320 g
kapary, propláchnuté a odkapané 2 lžíce
nasekaný čerstvý kopr 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
toasty
větvičky kopru
lososový kaviár
klínky citronu
Postup
1

Dobře našlehejte máslo, k němu pak všlehejte crème fraîche, majonézu, citronovou kůru a šťávu. Lososa natrhejte na šupinky a přidejte do směsi. Vidličkou lososa vmíchejte, aby se vše spojilo, ale nechávejte směs trochu hrubší. Vmíchejte kapary a kopr a dochuťte solí a pepřem.

2

Až do podávání nechte pomazánku chladit. Podávejte s nasucho opečenými toasty, ozdobené větvičkami kopru, trochou lososového kaviáru a klínky citronu.

3

Prima tip: Nepromíchávejte směs příliš do jemna, aby si zachovala trochu textury.

Videa

reklama

reklama