Lososová francouzská pomazánka – rillettes

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lososoá francouzská pomazánka - rillettes  Foto:
Lososoá francouzská pomazánka - rillettes
Foto: archiv Hellmann´s

Období předvánočních večírků se blíží a pokud chcete na své hosty opravdu zapůsobit, zkuste jim připravit tyto půvabné rolky s lososovou pomaznkou z čerstvé i uzené ryby. Tento pokrm můžete servírovat i jako předkrm ke slavnostnímu menu.

Suroviny
losos v celku i s kůží 300 g
uzený losos 120 g
majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 4 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
citron na dochucení 1 ks
pažitka nebo jarní cibulka
mladá cuketa 1 ks
bylinky, ředkvičky, paprika, mrkev na ozdobu
Vývar:
voda 500 ml
bílé víno 200 ml
špetka soli
celý pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
řapíkatý celer 1/2 řapíku
citron i se slupkou 2 tenké plátky
pórek 5cm kousek
Postup
1

Všechny ingredience na vývar dejte do rendlíku, uveďte k varu a vařte cca 10 minut.

2

Poté přidejte lososa vcelku i s kůží a vařte cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhněte z ohně, nechte vychladit ve vývaru. Poté z lososa oberte světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužívejte). Maso natrhejte do misky, přidejte nasekaného uzeného lososa a majonézu. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem. Nechte min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smíchejte s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

3

Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvořte tenké plátky. Na každý plátek cukety naneste pomazánku, zamotejte do rolek a vesele ozdobte bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…

Lososoá francouzská pomazánka - rillettes  Foto: Lososoá francouzská pomazánka – rillettes; foto: archiv Hellmann´s

Článek

Super recepty na pomazánky Foto:

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n