Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Foto:
Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem
Foto: Vlado Kníž

Tento recept od šéfa Zdeňka Pohlreicha je vhodný úplně pro všechny. Losos a zelenina na páře, avokádo a trochu bylinek. A bez brambor je to jídlo vhodné i pro ty, kteří drží přísnější dietu.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
filet z lososa
řapíkatý celer
mrkev 1 ks
šalotka 1 ks
brambory
tymián
sůl
Na salát:
rajče 1 ks
šalotka 1/2 ks
limetová šťáva
sůl
Postup
1

Připravte si parní lázeň. Na dno pařáku vložte propíchaný pečicí papír a na něj položte nakrájenou, osolenou a opepřenou zeleninu.

2

Lososa očistěte, naporcujte, osolte a opepřete z obou stran a vložte do pařáku. Nechte vařit asi 10 minut.

3

Jako přílohu si připravte restované brambory a salát: brambory uvařené ve slupce oloupejte a orestujte na rozehřátém másle. Přidejte lístky tymiánu.

4

Avokádo zbavte slupky, pokapejte limetovou šťávou, aby nezčernalo, a nakrájejte. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, spařené rajče zbavené slupky a jádřinců, sůl, limetovou šťávu a čerstvou bazalku. Promíchejte a nandejte na talíř. Přidejte brambory a lososa posypaného čerstvou citronovou kůrou a solí.

Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Foto:

Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Foto: Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:


Videa

reklama

reklama