Losos v teriyaki omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos v teriyaki omáčce Foto:
Losos v teriyaki omáčce
Foto: profimedia.cz

Superrychlý recept, který si prostě nemůžete nezamilovat. Kdo má rád trochu exotičtější kuchyni, jistě ho zařadí mezi své favority.

Suroviny
světle hnědý cukr 4 lžíce
čerstvý zázvor 4 cm
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limety
rostlinný olej 2 lžičky
losos 4 filety
Při podávání:
dušená rýže basmati
cukrový hrášek
pak choi
sezamová semínka 2 lžičky
Postup
1

Cukr dejte do malého kastrůlku. Přidejte 6 lžic horké vody. Ohřejte a když se cukr rozpustí, přidejte zázvor a chilli. Přiveďte do varu a asi po 5 minutách, až bude mít směs konzistenci sirupu, sundejte z ohně a přidejte sójovou omáčku a citronovou kůru a šťávu.

2

Rozehřejte olej ve woku nebo nepřilnavé pánvi. Přidejte lososové kostky kůží dolů a opékejte 30 vteřin ze všech stran, aby zhnědly. Přidejte omáčku a nechte pobublávat 2–3 minuty, dokud se v ní ryba neobalí. Podávejte s rýží a podušenou zeleninou, posypanou sezamovými semínky.

Losos v teriyaki omáčce Foto:

Losos v teriyaki omáčce, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama