Losos v pancettě se šalvějí a restovanou zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Losos v pancettě se šalvějí a restovanou zeleninou Foto:
Losos v pancettě se šalvějí a restovanou zeleninou
Foto: Darina Křivánková

Uzená pancetta dodá lososu příjemnou kouřovou příchuť. Restovaná zelenina je k dobré rybě velmi vhodnou přílohou – nejenže krásně vypadá, ale je i moc dobrá!

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Suroviny
Zelenina:
papriky různých barev 3 ks
malé šalotky 1 hrst
menší cuketa 1 ks
listová petržel 1 snítka
olivový olej 2–3 lžíce
cukr 1 lžička
česnek 2 stroužky
sůl a čerstvě namletý pepř
Losos:
filety lososa (200 g) 5 ks
šalvěj 5 lístků
pancetta 10 plátků
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
rostlinný olej 3 lžíce
Postup
1

Nakrájejte zeleninu, papriky na proužky, cuketu na půlkolečka, česnek na plátky, šalotky rozpulte, rajčata nechte v celku.

2

Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, na něm začněte dozlatova opékat papriky, cuketu, šalotky, přepůlená rajčata a nakonec taky česnek, tomu stačí jen chvíle. Zeleninu posypte cukrem a počkejte, až zkaramelizuje. Nakonec vše dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a nasekanou listovou petrželkou.

3

Lososa osolte, opepřete a zakápněte citronem. Na každý kousek, na stranu, kde není kůže, položte list šalvěje. Porce lososa zabalte do pancetty. V pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a lososa postupně opečte ze všech stran. Maso by uvnitř mělo zůstat trochu růžové, celkově vám bude tepelná úprava trvat asi 6 minut.

4

Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte porce lososa, kousek citronu a celé jídlo zakápněte trochou oleje.

Videa

reklama

reklama