Losos v asijském stylu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos v asijském stylu Foto:
Losos v asijském stylu
Foto: All

Nejoblíbenější mořská ryba u nás je skvělá jen s bylinkami a citronem, ale sluší jí i výraznější dochucení. A inspirace z Asie je vždy dobrá volba!

Suroviny
filety lososa 4 ks
Marináda:
arašídový olej 3 lžíce
sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
nakrájená jarní cibulka 2 lžíce
přírodní krupicový cukr 2 lžičky
chilli koření 2 lžičky
česnek 1 stroužek
nastrouhaný zázvor 3 lžičky
sezamový olej 1 lžička
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Salát:
mrkev 1 ks
okurka 1 ks
červená cibule 1 ks
bílá cibule 1 ks
červená paprika 1 ks
lístky čerstvého koriandru
přírodní krupicový cukr 1 lžička
sezamový olej 1 lžička
šťáva z 1 limetky
Postup
1

Filety opláchněte a osušte. Z arašídového oleje, sójové omáčky, jarní cibulky, cukru, chilli, česneku, zázvoru, sezamového oleje, špetky soli a pepře prošlehejte marinádu. Lososa do ní naložte a nechte alespoň 30 minut marinovat.

2

Gril rozpalte na 180–230 °C a filety lososa grilujte nejprve kůží dolů z každé strany asi 6 až 8 minut na stupeň středně propečený. Občas potřete marinádou.

3

Na salát nakrouhejte mrkev a okurku na co nejtenčí plátky – dobře to jde škrabkou na brambory – případně je ještě rozkrojte na nudličky. V misce je promíchejte s cibulí nakrájenou na jemné plátky a paprikou nakrájenou na nudličky. Z cukru, sezamového oleje, limetové šťávy a špetky soli připravte zálivku, salát přelijte a posypte ho lístky koriandru. Podávejte k lososovi.

Losos v asijském stylu Foto:

Losos v asijském stylu, foto: All

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.

Videa

reklama

reklama