Losos se sójovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos se sójovou omáčkou  Foto:
Losos se sójovou omáčkou
Foto: archiv Kikkoman

Losos a sójová omáčka jdou skvěle dohromady. Kromě sójovky můžete použít i nasládlou Teriyaki marinádu, obě omáčky se k přípravě této oblíbené ryby výtečně hodí.

Suroviny
filet z lososa po 150 g 4 ks
sójová omáčka Kikkoman 6 lžic
sezamový olej 2 lžíce
chemicky neošetřený citron 1 ks
malý kousek čerstvého zázvoru (cca 1 cm)
Postup
1

Lososa opláchněte a osušte. V misce promíchejte sójovou omáčku, olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do připravené směsi. Vložte filety a nechte marinovat alespoň 30 minut. Pravidelně obracejte.

2

Vyjměte lososa z marinády, ogrilujte ho nebo opečte na teflonové pánvi. Na pánev případně vlijte zbytek marinády a trochu ji povařte. Pro intenzivní chuť lososa během grilování nebo pečení potírejte marinádou z obou stran.

3

PRIMA TIP: Jako příloha se výborně hodí rýže i míchaný zeleninový salát.

Losos se sójovou omáčkou  Foto:

Losos se sójovou omáčkou, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama