Losos s koriandrem a mladým hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Losos s koriandrem a mladým hráškem Foto:
Losos s koriandrem a mladým hráškem
Foto: isifa.com

Jemnou chuť lososa a sladkého hrášku oživí výrazná chuť koriandru. K tomu přidejte jednu chilli papričku a trochu zázvoru a máte netradiční úpravu lososa hotovou.

Suroviny
losos 4 porce
Na marinádu:
Teriyaki omáčka 2 lžíce
med 1 lžíce
rostlinný olej 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
Na koriandrovou polevu:
koriandr, nasekaný 20 g
čerstvá petrželka, nasekaná 10 g
sušený mletý zázvor 1/2 lžičky
zelená chilli paprička, nasekaná najemno 1 ks
rýžový ocet 1 lžíce
cukr krystal 2 lžička
voda 2 lžíce
čerstvý hrášek, spařený 60 g
mořská sůl
čerstvé hráškové klíčky na ozdobení
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte ingredience na polevu a potom jí důkladně potřete lososa.

2

Lososa dejte na pečicí plech, vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut a často sbírejte vypečený tuk. Vyndejte z trouby a dejte stranou.

3

Poleva: V míse smíchejte všechny ingredience a ochuťte solí a pepřem.

4

Podávání: Rybu dejte na nahřátý servírovací talíř, navrch dejte koriandrovou směs, ozdobte klíčky a hned podávejte.

Losos s koriandrem a mladým hráškem Foto: isifa.com

Losos s koriandrem a mladým hráškem. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama