Losos na oříškovém pestu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Losos na oříškovém pestu  Foto:
Losos na oříškovém pestu
Foto: Johana Pošová

Charakteristická chuť lososa získá díky oříškovému pestu nečekaný rozměr.

Suroviny
filet z lososa s kůží 400 g
Pesto:
svazek bazalky 1 ks
lískové oříšky 100 g
žlutá cherry rajčata 100 g
med 1 lžíce
hrubozrnná sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Nejprve rozdrťte na pesto bazalku a většinu oříšků tyčovým mixérem. Přidejte olej, med, trochu soli a pepře a prošlehejte na hladkou pastu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Lososa posypte hrubou solí a potřete pestem. Posypte zbylými jádry oříšků nasekanými na menší kousky, na rybu a okolo ní rozložte rajčata, vložte do trouby a pečte 10 až 14 minut podle toho, jak je filet vysoký.

Další originální recepty na ryby a mořské plody najdte v novém časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Losos na oříškovém pestu  Foto:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...

Videa

reklama

reklama