Lízátka z kuřecích křídel

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lízátka z kuřecích křídel  Foto:
Lízátka z kuřecích křídel
Foto: Vlado Kníž

Klasická kuřecí křídýlka můžete připravit trochu netradičně. Vyzkoušejte recept podle šéfa Zdeňka Pohlreicha. Jednoduchý na přípravu a výsledek je dokonalý.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kuřecí křídla
pažitka
Na marinádu:
vinný ocet
tymián
sůl
Postup
1

Kuřecí křídla rozpulte a ponechte jen širší část, kde je víc masa. Tuhle část nařízněte a shrňte po kosti, aby se vytvořila malá bambulka.

2

Teď si připravte marinádu: v misce promíchejte všechny ingredience, dle potřeby dosolte a dopepřte.

3

Pekáček pokapejte olivovým olejem a vložte maso, které jste namočili v marinádě. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.

4

Pak nandejte na talíř, polijte omáčkou z pekáčku, posypte čerstvou pažitkou a podávejte.

Lízátka z kuřecích křídel  Foto: Lízátka z kuřecích křídel, foto: Vlado Kníž

Vařte přímo se šéfem Zdeňkem:

Videa

reklama

reklama