Lívance s javorovým sirupem a se slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rozpal to, šéfe! (1) – Lívance se slaninou

V Čechách poněkud netradiční spojení vypečené anglické slaniny se sladkým javorovým sirupem skvěle doplní klasické, chuťově neutrální lívance. Podle receptu Zdeňka Pohlreicha si tuto dobrotu můžete doma vyzkoušet i vy.

Suroviny
droždí 8 g
mléko 185 g
vejce 2 ks
špetka soli
anglická slanina 12 plátků
moučkový cukr na posypání
Postup
1

Na lívancové těsto potřebujeme nejdříve ohřát mléko, ve kterém pak rozmícháme droždí. Přisypeme mouku a promícháme. Nakonec do těsta vmícháme vejce a špetku soli. Těsto necháme alespoň půl hodinky kynout pod utěrkou.

2

Na pánvi s kapkou oleje upečeme lívance do zlatova. Do pánve položíme i plátky slaniny a opečeme je do křupava.

3

Lívance servírujeme na sebe, prokládáme křupavou slaninou. Nakonec je pořádně zalijeme javorovým sirupem a zasněžíme moučkovým cukrem.

Slaninka je základem vydatné selské snídaně!

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou.

Lívance s javorovým syrupem a se slaninou, Foto:Marek Dienstl

 

 

Videa

reklama

reklama