Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou Foto:
Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou
Foto: archiv Prima

Připravte si po vzoru Zdeňka Pohlreicha slavnostní snídani venku na grilu. Lehoučké lívance zasypejte hromadou čerstvého ovoce a udělejte si krásný start do nového dne.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
ostružiny
maliny
jahody
borůvky
Na těsto:
mouka 250 g
mléko 300 ml
droždí 25 g
cukr 20 g
sůl 1 špetka
Postup
1

Těsto zpracujte a nechte pod utěrkou asi hodinu kynout. Rozpálenou pánev potřete olejem a nechte na ní rozpustit kousek másla. Pak pomocí naběračky přilijte těsto a lívance pečte z obou stran.

2

Hotové lívance pocukrujte a poklaďte čerstvým ovocem. Na závěr přidejte lžičku zakysané smetany.

Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama