Linguine s tygřími krevetami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Linguine s tygřími krevetami Foto:
Linguine s tygřími krevetami
Foto: www.panzani.cz

Špagety s krevetami jsou velmi oblíbené – a rozhodně se není čemu divit. Se šťavnatými rajčaty a voňavými bylinkami si doma připravíte perfektní jídlo a budete se olizovat až za ušima!

Suroviny
linguine 400 g
tygří krevety, vyloupané syrové 24 ks
sterilovaná rajčata 4 ks
česnek 2 stroužky
šalotky 2 ks
bílé víno 150 ml
několik lístků bazalky
plocholistá petržel
máslo 1 lžíce
pepř, sůl
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a zprudka na něm opečte ze všech stran krevety. Hotové budou během jedné minuty a krásně změní barvu dorůžova.

3

Pak přidejte najemno nasekanou šalotku, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a vše zalijte bílým vínem.

4

Poté přidejte sterilovaná rajčata, která předem nakrájejte. Omáčku dochuťte pepřem a solí, přidejte listovou petržel a pár lístků bazalky.

5

Nakonec na pánev přidejte těstoviny, máslo a vše promíchejte. Máslo se rozpustí a těstoviny krásně obalí. Rajčata tuhle kombinaci pěkně probarví.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Vařit z kvalitních surovin je jediná správná cesta. A to se týká i těstovin. Když sušený těstoviny, tak hlavně ze semoliny z hrubozrnný pšenice. Jen ty mají po uvaření správnou konzistenci a zlatou barvu. A takový těstoviny s krevetama jsou prostě zázrak!

Pouták Panzani 6 Foto:

Videa

reklama

reklama