Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami  Foto:
Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami
Foto: Běhejte rychle. Jezte pomalu.

Základem této dobroty jsou nejen čerstvé krevety, ale hlavně zralá cherry rajčátka, která mají plnou, nasládlou chuť. Během pár minut na pánvi popraskají a vytvoří lahodnou omáčku.

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny
sušené těstoviny linguine nebo spaghetti 170 g
extra panenský olivový olej 2 lžíce + na pokapání
zralá cherry rajčátka 950 ml
jemná mořská sůl 1/2 lžičky
syrové krevety, oloupané a očištěné 230 g
česnek, prolisovaný 3 stroužky
chilli vločky 1/4 lžičky
čerstvá bazalka, nakrájená na tenké nudličky 12 lístků
strouhaný parmazán (nemusí být) 1/2 šálku
Postup
1

Přiveďte k varu velký hrnec silně osolené vody, aby voda silně bublala, a uvařte v ní al dente těstoviny podle pokynů na obalu. Sceďte, odložte stranou a zakápněte trochou olivového oleje, aby se neslepily.

2

Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni olej. Přidejte rajčata a sůl a opékejte za občasného míchání, dokud rajčata nepopraskají. Trvá to 4 až 5 minut.

3

Přidejte krevety, česnek a chilli vločky a nezakryté vařte na mírném ohni za občasného míchání, až začne omáčka houstnout a krevety budou neprůhledné, asi 5 minut. Vmíchejte bazalku. Ochutnejte, a pokud je třeba, přidejte ještě trochu soli a chilli vloček.

4

Těstoviny rozdělte do 2 nahřátých misek a přelijte omáčkou. Posypte parmazánem a další čerstvou bazalkou (pokud chcete).

Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami  Foto: Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami; foto: Běhejte rychle. Jezte pomalu.

Běhejte rychle, jezte pomalu

Běhejte rychle. Jezte pomalu. Foto:

Shalane Flanaganová; Elyse Kopecky

Úspěšná maratonská běžkyně a zkušená šéfkuchařka spojily své síly. Shalane Flanaganová a Elyse Kopecky jsou nejen dlouholetými kamarádkami, ale také autorkami společné kuchařky, která změní váš pohled na sportovní výživu. Zapomeňte na počítání kalorií, na posedlost zvýšenou konzumací bílkovin i na to, že tuk je váš nepřítel. Omezovat se dietou totiž opravdu neprospívá vašemu zdraví ani výkonnosti. Autorky vám dokážou, že tvrdý trénink výborně doplní výživné labužnické pokrmy, které vás přirozeně dostanou do špičkové formy. Kniha obsahuje více než stovku lákavých receptů na kvalitní jídla pro celý den, ale nechybí ani zajímavé postřehy a znalosti z oblasti výživy a příběhy plné inspirace. Všechny recepty jsou poctivě ověřené v praxi a jistě je ocení každý sportovec, který stojí o skvělý výkon, dobré zdraví a jedinečné labužnické zážitky. Vrcholový sport a vynikající jídlo mají jít ruku v ruce. Rozmazlujte se výtečnými pokrmy a projezte se ke skvělé kondici!

Vydalo nakladatelství Jota.

Videa

reklama

reklama