Linguine s candátem a červenou řepou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Linguine s candátem a červenou řepou Foto:
Linguine s candátem a červenou řepou
Foto: archiv Adriana

Už jste někdy měli takto obarvené těstoviny? Není to žádná věda! Stačí uvařit kus červené řepy a "růžová večeře" je na světě. Vaše děti to pobaví a navíc do nich dostanete zdravou zeleninu.

Suroviny
těstoviny linguine 120 g
filé z candáta 300 g
stroužek česneku 4 ks
vařená červená řepa 1 ks
máslo 20 g
smetana 31% 1 dcl
čerstvý kopr 2 snítky
sůl
Postup
1

Linguine vložte do vroucí osolené vody a uvařte podle návodu.

2

Stroužky česneku nakrájejte nejlépe pomocí struhadla na tenké plátky, potom je blanšírujte (blanšírování je tepelná úprava, kdy vložíte česnek do vroucí vody, necháte jen krátce povařit, vyndáte ho do studené vody a poté ubrouskem dobře osušíte).

3

Vysušený česnek osmažte v rozehřátém oleji, vyndejte na ubrousek a lehce osolte.

4

Na pánvičce rozehřejte olivový olej, přidejte osolené filé z candáta, dobře z každé strany opečte a přidejte máslo.

5

Vložte do vyhřáté trouby na 120 °C asi na 15 minut.

6

Červenou řepu rozmixujte na kaši. Na pánvičku nalijte smetanu, mírně osolte a nechte přivést k varu, potom přidejte kaši z červené řepy. Několikrát promíchejte s těstovinami, vařením se smetana zredukuje a zhouste a společně s červenou řepou těstoviny obalí a zároveň obarví.

7

Jako dekoraci použijte usmažený česnek a snítku kopru, rybu polijte směsí olivového oleje a másla, ve které se pekla.

Videa

reklama

reklama