Linguine marinara

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Linguine marinara Foto:
Linguine marinara
Foto: profimedia.cz

Linguine marinara, to je naprostá klasika středomořské kuchyně. Stačí kvalitní těstoviny, olivový olej, bylinky a pár dalších ingrediencí a skvělá letní večeře je na stole.

Suroviny
Marinara omáčka:
olivový olej 2 lžíce
česnek 3 stroužky
cibule 1 ks
rajčatová passata 400 ml
rajče bez slupky a nasekané 1 ks
sušené oregano 1/2 lžičky
sušená bazalka 1/2 lžičky
pečená červená paprika, nasekaná
malé mušle 150 g
sůl
Ostatní ingredience:
linguine 1 balení
parmazán
Postup
1

Omáčka: Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájený česnek a cibuli, až bude průhledná. Vmíchejte ostatní ingredience a na mírném ohni vařte 10 minut. Občas promíchejte, aby se omáčka nepřichytila.

2

Linguine uvařte ve slané vodě podle návodu a nechte okapat.

3

Těstoviny podávejte horké, přelité omáčkou, posypané parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.

Linguine marinara Foto:

Linguine marinara, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama