Linecké cukroví

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 plechy
Linecké cukroví  Foto:
Linecké cukroví
Foto: Bistro sezóna

Linecké cukroví je spolu s vanilkovými rohlíčky základní vánoční laskominou. Proto není na škodu si připomenout recept :) Křehké těsto nejlépe doplní lehce nakyslá zavařenina, my hlasujeme pro rybízovou!

Suroviny
prosátá hladká mouka 420 g
změklé máslo 280 g
jemně nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu
cukr moučka na poprášení
zavařenina dle vaší volba (např. rybízová)
Postup
1

Mouku prosejte na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky a kůru z citronu. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do lednice.

2

Těsto postupně rozvalujte na plát tenký 2 mm a vykrajujte tvary. Do poloviny z nich vypíchněte menším vykrajovátkem středy, aby při slepení byla vidět náplň. Klaďte tvary na plechy s pečicím papírem.

3

Rozehřejte troubu na 175 ˚C a pečte dorůžova zhruba 10 minut. Nechte zchladnout na plechu.

4

Slepujte náplní a závěrem zlehka pocukrujte moučkovým cukrem.

Recept poskytl web Bistro sezóna, http://bistrosezona.blogspot.cz/

Dekorace na fotografii jsou z obchodu Á la Maison, ve kterém najdete prémiové značky interiérového designu. Zboží vhodné do kuchyně, koupelny, ložnice, interiérové doplňky nebo zahradní nábytek a dekorace. Součástí sortimentu jsou bytové vůně, doplňky a svíčky. www.alamaison.cz

Videa

reklama

reklama