Lilkový snack s jogurtovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Lilkový snack s jogurtovým dipem Foto:
Lilkový snack s jogurtovým dipem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Z lilku můžete vytvořit výtečnou chuťovku – křupavé kostičky se svěžím dipem.

Článek

Pastinákové pikantní smaženky Foto:

Nejlepší bezmasé chuťovky a jednohubky, ideální na silvestrovské oslavy!

Bezmasé jednohubky se na silvestrovské oslavy nesmírně hodí – a někdy je s nimi daleko menší práce. A navíc, po těch všech řízcích a rybách si někteří z vás určitě rádi...
Suroviny
lilek 2 ks
parmazán
sůl
olej na smažení
Jogurtový dip:
hustý bílý jogurt
česnek 1 stroužek na 1 malý jogurt
sůl
Postup
1

Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak ho osušte papírovou utěrkou.

2

Mezitím připravte dip. Do jogurtu vmíchejte najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolte. Dejte vychladit do lednice.

3

Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán.

4

Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujte – mouka, vejce a strouhanka s parmazánem.

5

Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndejte krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a nechte přebytečný olej odsát.

6

Podávejte s vychlazeným dipem.

Lilkový snack s jogurtovým dipem 2 Foto:

Lilkový snack s jogurtovým dipem 3 Foto: Lilkový snack s jogurtovým dipem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama