Lilkový salát s petrželí a rozinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lilkový salát s petrželí a rozinkami Foto:
Lilkový salát s petrželí a rozinkami
Foto: All

Tento salát se dá využít všelijak: hodí se jako teplá příloha k masu, ale stejně tak si ho můžete dát jen s dobrým pečivem. Velmi chutný je i studený, především v létě, ale na to si ještě chvíli počkáme. Zatím tedy doporučujeme teplý! ;)

Suroviny
lilek 450 g
sůl, pepř
balzamico 1 lžíce
piniové oříšky 50 g
čerstvá plocholistá petržel nasekaná nahrubo 1 hrst
Postup
1

Předehřejte troubu na cca 200 °C.

2

Lilek nakrájejte na kostky a promíchejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.

3

Připravte si plech a lilek na něj rovnoměrně rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě asi 30 minut, dokud nebudou kostky zlatavé a měkké.

4

Mezitím na suché pánvi opražte piniové oříšky, ale pozor – mohou velmi rychle chytnout.

5

Ve velké míse smíchejte opečený lilek se všemi zbylými ingrediencemi, dochuťte a podávejte.

Lilkový salát s petrželí a rozinkami 2 Foto: Lilkový salát s petrželí a rozinkami; foto: simpleprovisions.com.au

Videa

reklama

reklama